Sitter här hemma och smuttar på mitt söt lakrits té från Friggs. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Den är behaglig att dricka men den är lite fööör söt. är kanske bara inte van vid att dricka lakrits té.
Gjorde nyss en portion äppelpaj, eftersom jag ändå hade vaniljsås kvar från igår.
Jag gjorde ett eget lite "nyttigare" recept som bara tar 5 minuter att göra.
Äppelpaj med lägre GI, 2 portioner1-2 små äpplen (ta mer om du gillar mycket äppelsmak)
½ dl brunt socker
½ dl dinkelflingor
½ dl havregryn (eller mer vid behov)
50 g smör (ca ½ dl flytande margarin)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär äpplena och lägg i en lätt smörad liten form. Häll på kanel på äpplena.
3. Blanda socker, dinkelflingor, havregryn, vaniljsocker, kanel och kardemumma i en bunke.
4. Blanda i smör och rör om.
5. Häll över smuldegen över äpplena.
6. Grädda i ugnens nedre del i ca 15 minuter.
Servera med vaniljsås.
03 september, 2008
snabblagad nyttigare äppelpaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
tack för din kommentar! ;) tack för din äppelpajrecept, ska prova den till helgen ;) PUSS*
Skicka en kommentar